Podcast

Verden er fuld af vilde historier; drabelige historier, utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier.

Sammen med Tommy Heisz er jeg vært på podcasten Vild Historie, som udgives af Saga Talks og som folder de vilde historier ud i selskab med en til dagen særlig udvalgt gæst.

I hvert program vil én vild historie være den røde tråd; dagens tema. Den vil blive forløst i samtale mellem de to værter og gæsten. Der er to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden, og så skal de være vilde.

Det skal være den type historier, man fortæller videre til andre, fordi man ikke kan lade være. Den slags historier, der udløser replikken: ”Dét er godt nok en vild historie!”

Du kan finde alle vores vilde historier på blandt andet Podimo, Mofibo, Nextory og eReolen.

 

Også for Saga Talks har jeg været vært på fire afsnit om atombombens tilblivelse. Fast gæst i alle fire programmer var forfatteren Steffen Jacobsen. Du kan finde afsnittene på blandt andet Podimo. 

Jeg er fast vært på optaktspodcasten BrøndbyLyd Kickoff, der udgives af fanmediet 3Point. Derudover har jeg lavet en lang række historiske podcasts om klubbens historie – også udgivet på BrøndbyLyd-platformen.

 

Sammen med Lars Græsborg Mathiasen har jeg for Mediano lavet en omfattende og meget rost føljeton om  Hillsboroughkatastrofen i april 1989.  

Derudover har jeg af flere omgange været gæst i Medianos programmer. 

I foråret 2020 var jeg gæst i et Mediano-program om verdens bedste dommer, Peter Mikkelsen, som jeg i 2018 udgav en bog om. Programmet var en del af Medianos ‘Sport & Perspektiv’-kanal, og du kan lytte til det her.

I foråret 2021 var jeg sammen med Tommy Heisz gæst i programmet om Tipslørdag og Tommy Troelsen. Det kan du finde hér.

Op til EM-slutrunden i 2021 (retteligt EM 2020 – tak for den, covid19) var jeg gæst og historisk ekspert i fire afsnit hos Mediano Sport & Perspektiv om EM-slutrundernes historie. Du kan finde alle fire programmer her.

Og så kørte jeg en tur med Jakob Aagaard Morten, hvor jeg fortalte om Brøndbys historie og om mit eget forhold til vestegnsklubben. Det program findes også hos Mediano. 

 

Nåh ja – og så er der jo programmet ‘Jeg var der…’, hvor jeg fortæller om den frygtelige fredag i Horsens, hvor Brøndby smed et ellers sikkert mesterskab. Disclaimer; for os med blågule hjerter er det her ekstremt følelsesladet.

 

I starten af december 2020 var jeg gæst hos Jarl Cordua i Hitlers Æselører og fortælle om min bog ‘Augustoprøret 1943 – Danmarks skæbnesommer’. Kort forinden gæstede jeg også Dorthe Chakravartys historiepodcast, hvor jeg også fortalte om augustoprøret. I december 2022 var jeg tilbage hos Jarl og hans Hitlers Æselører for at tale om min bog om oktober 1943. 

 

I 2021 har jeg tilrettelagt, produceret og klippet en række podcasts for Center for Konfliktløsning, blandt andet et par samtaler med Else Hammerich og et mindeord over hende – samt afsnit med og om Özlem Cekic, Rasmus Willig og Folkekirkens Nødhjælp. Du kan finde dem allesammen her.